Obilježavanjem Međunarodnog dana djeteta započelo je obilježavanje Dječjeg tjedna

Objavljeno u Novosti

Međunarodnim danom djeteta započelo je u našem vrtiću obilježavanje Dječjeg tjedna koji traje od 6. listopada do 12. listopada 2014. godine. Riječ je o  tradicionalnoj godišnjoj akciji i aktivnostima posvećenim djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece. 

U organizaciji i obilježavanju Dječjeg tjedna sudjelovali su  Grad Drniš, Dječji vrtić Drniš, Osnovna škola "Antuna Mihanovića Petropoljskog" Drniš, Osnovna glazbena  škola "Krst Odak" Drniš, Pučko otvoreno učilište Drniš, Narodna knjižnica Drniš i Zajednica sportova Grada Drniša.

Pod motom "Ljubav djeci prije svega", na središnjem gradskom trgu Poljani djeca su izložila svoje radove s motivima dječjih ruku, te brojnim radionicama poručila: "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!"

Djeca iz odgojne skupine "Ribice" posjetila su Ured gradonačelnika.  Druženje s gradonačelnikom  gsp. Josipom Begonjom djeca su iskoristila za razgovor o pravima djece.

Obilježavanje Dječjeg tjedna nastavljeno je u Narodnoj knjižnici Drniš. 

U sklopu akcije "Darujmo knjigu djeca djeci", djeca iz odgojnih skupina "Ivančice" i "Sunce" prikljupljene knjige u vrtiću donijeli su za humanitarnu akciju  poplavljenim područjima u našoj domovini.

"Kako je miš dobio kućicu", predstava je kojom je Pučko otvoreno učilište Drniš dodatno razveselilo našu djecu, a pogledale su je sve vrtićke skupine iz centralne zgrade u Drnišu, te djeca iz područnih odjeljenja Siverić, Miljevaci, Gradac, Oklaj i Unešić.

U organizaciji Zajednice sportova Grada Drniša u Dvorani Osnovne škole "Antuna Mihanovića – Petropoljskog" Drniš djeca iz odgojnih skupina "Vrapčići" i "Krijesnice" imali su prigodu saznati sve što ih je zanimalo o različitim sportovima koji su prezentirani pod sloganom "Odaberi sport".

Predstavom "Lijepo putovanje Lijepom našom", poklonom Grada za svu djecu završit će se ovogodišnji Dječji tjedan. 

Predstava će se održati u Osnovnoj glazbenoj školi "Krsto Odak" Drniš, dana 12. listopada 2014. godine s početkom u 17.00 sati.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!