Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Drniš - PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Objavljeno u Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Drniš na adresi Antuna Mihanovića 2, Drniš

U cilju smanjenja potrošnje toplinske energije Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Dječji vrtić Drniš potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Fondova u financijskom razdoblju 2014.- 2020., Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Drniš

Ukupna vrijednost projekta određena je na 653.099,27 kuna

Od strane Ministarstva graditeljstva dodijeljen je iznos od 280.196,05 kuna, što predstavlja 44,47% ukupno prihvatljivih troškova projekta. 

Također, Ministarstvo regionalnog razvoja i Fondova Europske unije sufinancira Projekt u iznosu od 276.354,15 kuna. Razliku sredstava u iznosu od 99.549,07 kuna sufinancirat će Grad Drniš.

Radovi su u tijeku. U sklopu energetske obnove povećat će se energetska svojstva objekta povećanjem toplinske izolacije vanjske ovojnice zgrade. 

Na taj način građevina koja je u energetskom razredu D postigla bi uštedu od 51% energije za grijanje, te smanjila emisiju CO2 za 51%. 

Nakon građevinskih zahvata ući će se u energetski razred A, što znači poboljšanje energetskih svojstava zgrade za tri energetska razreda. 

Uz smanjenje potrošnje energije Energetskom obnovom zgrade Dječjeg vrtića Drniš, utječe se na ugodniji i kvalitetniji boravak u objektu, na dužinu životnog vijeka zgrade, te doprinosi zaštiti okoliša.

DOKUMENTI ZA PREUZIMANJE:
Br. Tip Opis datoteke Veličina Preuzimanje
1. PRIOPĆENJE ZA JAVNOST 409 KB

Za energetsku obnovu Dječjeg vrtića Drniš potpisan Ugovor vrijedan 653.099,27 kn

Objavljeno u Energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića Drniš na adresi Antuna Mihanovića 2, Drniš

Nakon sjednice Vlade Republike Hrvatske u Kninu potpisano je 14 ugovora o dodjeli nepovratnih sredstava, u vrijednosti većoj od 180 milijuna kuna, za projekte važne za gospodarski razvoj Grada Knina i Šibensko-kninske županije. Od toga su Centar za tehnologije i poduzetništvo Trokut i Adriatic Business Centar u Šibeniku dobili čak po 20 milijuna kuna.

Nepovratna sredstva dodijeljena su i za energetsku obnovu niza škola, dječjih vrtića i stambenih zgrada u Šibeniku, Drnišu, Kistanjama i Kninu.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić i ministar graditeljstva Predrag Štromar popisali su Ugovor za Energetsku obnovu zgrade Dječjeg vrtića Drniša. Vrijednost investicije je 653.099,27 kn.

Ravnatelj Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša prof. Ivan Zeljko i ministar graditeljstva Predrag Štromar potpisali su Ugovor o Energetskoj obnovi zgrade Srednje škole Ivana Meštrovića u Drnišu vrijednost kojega je 2.353.273,00 kn.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!