Izlet vrtićkih skupina u Eko kampus "Krka" u Puljanima

Objavljeno u Novosti

Konačno sunčano i toplo vrijeme iskoristili smo za organizaciju izleta naših vrtićkih skupina. Tijekom dva dana posjetili smo Eko kampus "Krka" u Puljanima.

26. travnja Eko kampus su posjetila djeca iz područnih odjeljenja Radonić, Drinovci, Oklaj i Gradac, a 27. travnja djeca iz centralnog objekta (Ivančice, Perlice, Pčelice, Cukarini i Sovice).

Uz stručno i prilagođeno vodstvo djelatnika Nacionalnog parka Krka u Eko kampusu obišli smo Laboratorij prirode, Prirodoslovnu zbirku „Hram prirode“ i Arheološku zbirku „Burnum“. Vrijeme između obilaska sadržaja kratili smo i na igralištu sa spravama za interaktivnu igru.

U kampusu smo između ostalog saznali kakav je to osjećaj kad u blizini eruptira vulkan, kako se igra drevna igra trilja, te koje životinje možemo sresti na području rijeke Krke. Imali smo priliku virtualno obići svaki slap na području Nacionalnog parka, pa i slušati pjev ptica koje tamo borave. Naučili smo čime se bave arheolozi, što je to amfiteatar i virtualno smo isprobali odoru rimskog vojnika.

U budućnosti nam ostaje za vidjeti hoće li ovaj posjet biti prvi korak u karijeri novih znanstvenika, istraživača, arheologa ili možda biologa. Ono čemu se zasad veselimo je da već imamo prave male ljubitelje bogate prirodne i kulturno povijesne baštine našeg kraja.

Zahvaljujemo se stručnoj službi NP Krka na organizaciji posjeta Eko kampusu "Krka", kao i voditeljima u Eko kampusu koji su našoj djeci pokušali približiti i pokazati što više zanimljivih sadržaja.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!