Posjet 93. zrakoplovnoj bazi u Zemuniku i Muzeju stakla u Zadru

Objavljeno u Novosti

Izlete za naše školske obveznike ove pedagoške godine shvatili smo više nego ozbiljno i krenuli u brzu realizaciju. Pružila nam se jedinstvena prilika da posjetimo 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku koju smo objeručke prihvatili.

18. listopada u ranim jutarnjim satima krenuli smo za Zemunik. U izletu su sudjelovala sva djeca školski obveznici iz centralnog objekta i područnih odjeljenja Dječjeg vrtića Drniš u pratnji svojih odgojiteljica, ravnateljice i stručne službe.

U Zemuniku smo uz stručno vodstvo pripadnika oružanih snaga mogli razgledati sve letjelice kojima raspolaže zrakoplovna baza, saznati koji se sve poslovi rade u zrakoplovnoj bazi te se družiti s pilotima. Za djecu je posebno dojmljiv dio bio gledanje vježbi leta mladih pilota i uzlijetanja kanadera.

Iduća postaja nakon zrakoplovne baze bio je Zadar i Muzej antičkog stakla. Popeli smo se na zadarski bedem kako bi ga pronašli. Uz razgledavanje stalnog postava muzeja, priredili su nam i radionicu izrade stakla gdje su naša djeca mogla naučiti kako se puše staklo.

Zahvaljujemo se na gostoprimstvu našim domaćinima i svima koji su sudjelovali u organizaciji. Nadamo se da su naši predškolci stekli uspomene koje će ih dugo pratiti!

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!