Dječji tjedan

Objavljeno u Novosti

I ove godine prvog tjedna u listopadu tradicionalno smo obilježili Dječji tjedan. Dječji tjedan obilježava se pod motom "Ljubav djeci prije svega" u organizaciji Saveza društava Naša djeca i suradnji s Gradom Drnišom. Cilj Dječjeg tjedna je promicanje dječjih prava, njihovog položaja u društvu, obitelji i lokalnoj zajednici. U sklopu Dječjeg tjedna sudjelovali smo u raznim aktivnostima koje su bile organizirane u gradu Drnišu, kao i u našem vrtiću.

Prvi dan Dječjeg tjedna imali smo priliku uživati u predstavi za djecu "Keko Eko" u izvedbi Produkcije Z koja se održala u kino kazališnoj dvorani Ivana Meštrovića. Kroz zanimljivu lutkarsku predstavu Keko i njegovi prijatelji podučili su djecu kako brinuti o očuvanju okoliša, kako pravilno razvrstati otpad i odgovornosti svih nas u održavanju čistoće mjesta u kojem živimo. Predstava je bila posebno zanimljiva našim najmlađim vrtićkim skupinama kojima je ovo bilo prvo takvo iskustvo izvan prostorija vrtića. 

Kao i svake godine dosad, posjetili smo ured gradonačelnika Grada Drniša. Priliku za druženje s gradonačelnikom gosp. Josipom Begonjom imala su djeca iz odgojne skupine "Sovice" i njihove odgojiteljice.

Velik broj aktivnosti u odgojnim skupinama kroz čitav tjedan bio je posvećen dječjim pravima i odgovornostima, a kao vodič roditeljima za brigu o pravima djece na ulazu u vrtić postavljen je Dječji memorandum.

U srijedu smo u našem vrtiću organizirali nutricionističku radionicu. Nutricionistica Marija Živković je djecu upoznala sa važnosti zdrave prehrane i tjelesne aktivnosti, te uključivanja u prehranu što više voća i povrća.

U četvrtak smo posjetili Narodnu knjižnicu Drniš gdje su djeca odgojne skupine "Pčelice" sudjelovala u radionici "Zavrti se, poskoči i u Dječji tjedan uskoči".

Posljednji dan i završetak Dječjeg tjedna obilježili smo zajedničkim druženjem djece vrtićkih odgojnih skupina u prostorijama našeg vrtića.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!