Tjedan zdravlja u vrtiću

Objavljeno u Novosti

Dječji vrtić Drniš uključio se kao jedan od suorganizatora Tjedna zdravlja u vrtiću. Ove godine, od 4.4.- 8.4.2022. priključili smo se sa brojnim aktivnostima u skupinama: „Balončići“, „Perlice“, „Leptirići“, „Pahuljice“, „Sunce“, „Pčelice“, „Cukarini“, „Ivančice“, „Ježići“, „Pužići“, „Cvjetići“, „Jagodice“ i „Bubamare“ na temu vode – govorili smo o vodi za zdravlje, vodi u prirodi, vodi koja nas gradi i okružuje i o načinima na koje treba čuvati vodu da ostane čista i pitka. Posjetili smo gradsko poduzeće RAD i razgledali pročistač otpadnih voda, a nama su u goste došle Čuvarice prirode iz NP Krka i poučili nas kako izraditi filter za vodu.

Ove godine Svjetski dana zdravlja, 7. travnja, obilježio se uz temu "Naš planet, naše zdravlje" te smo se tim povodom, uz moto "Dignimo čaše vode za zdravlje", podsjetili koliko je voda važna za zdravlje, te kako u Hrvatskoj imamo čistu vodu za piće.

U petak 8. travnja pod geslom "Daj pet(ak) za čisti svijet" predstavili smo brojne načine kako zahvaliti vodi koja čuva naše zdravlje i kako se može postati čuvar prirode.

Tjedan zdravlja u vrtiću dio je projekta Živjeti zdravo, nastao u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca i našim vrtićem, pod stručnim vodstvom Sanje Musić Milanović.

Projekt "Živjeti zdravo", sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda, nastoji unaprijediti zdravlje populacije putem smanjenja negativnog učinka bihevioralnih, biomedicinskih i sociomedicinskih rizičnih čimbenika te kreirati okruženje u kojem je svim osobama u Hrvatskoj omogućena najviša razina zdravlja i kvaliteta života.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!