Uređenje okoliša novog Dječjeg vrtića Suknovci i akcija pošumljavanja

Objavljeno u Novosti

Privredna banka Zagreb u suradnji s Projektom 02 organizirala je akciju pošumljavanja opožarenog područja Općine Promina te uređenja okoliša novog Dječjeg vrtića Suknovci.

Djeca iz odgojne skupine "Jagodice" iz Oklaja s djecom iz OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog, područna škola Oklaj, ručno su posadila 10 dvogodišnjih sadnica koštela te 40 sadnica lavande.

Za djecu je posebno zanimljiv bio prikaz pošumljavanja uz pomoć drona koji na teško pristupačnom terenu automatizirano izbacuje samoklijajuće paketiće sjemena, takozvane Seed bombs. Tijekom akcije na površini od 10.000 metara kvadratnih izbačeno je 5000 kuglica sjemena hrasta mladunca, autohtone i neinvazivne vrste stabla.

Posljedice klimatskih promjena očituju se svakodnevno, a sadnja drveća način je na koji pojedinci mogu sudjelovati u stvaranju rješenja za ekološku krizu. Pošumljavanje lokalnim autohtonim vrstama doprinosi smanjenju stakleničkih plinova i istovremeno ne ugrožava bioraznolikost lokacije. Zasađena stabla rasti će zajedno s djecom, učenicima i predškolarcima koji su sudjelovali u akciji pošumljavanja.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!