Povratak na scenu

Objavljeno u Novosti

Zahvaljujući poboljšanju epidemiološke situacije konačno ponovno možemo uživati u organizaciji i izvedbama predstava za djecu našeg vrtića. U proteklom periodu imali smo priliku vidjeti dvije predstave i po reakcijama djece više je nego jasno da su ih se jako zaželjeli.

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Drniš u dvorani Ivana Meštrovića u Drnišu 29. rujna održana je predstava za djecu "Priča o oblaku" u izvedbi Kazališta Mala scena iz Zagreba. U predstavi su uživale sve skupine vrtićke dobi centralnog objekta i područnih odjeljenja.

"Priča o oblaku" je poetična priča o oblaku koji putuje i svojim putovanjem djeci pokazuje svijet. Cijeli svijet smjestio se u pet kofera koje je glumica Buga Marija Šimić donijela na scenu i ispričala djeci jednu veliku priču o životu koji nas okružuje kroz čistu igru i vizualne senzacije.

A na svom velikom putovanju kroz svijet i godišnja doba u Drniš nam je svratio i Mali puž. Djeca iz svih vrtićkih skupina centralnog objekta i područnih odjeljenja imala su priliku vidjeti lutkarsku predstavu "Veliko putovanje malog puža" u izvedbi Produkcije Z iz Splita.

"Veliko putovanje maloga puža" govori o pužu koji putuje kroz sva četiri godišnja doba i putem upoznaje biljke i životinje, tražeći prijatelja. To je topla priča o životu, ljubavi i prijateljstvu.

Predstava je održana u dvorani Dječjeg vrtića Drniš u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!