Održana terenska vježba "Evakuacija uslijed potresa školskih i predškolskih ustanova - Drniš 2021."

Objavljeno u Novosti

Dana 17. lipnja 2021. održana je terenska vježba civilne zaštite koju organizira i provodi Služba civilne zaštite Šibenik u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Grada Drniša i ustanovama predškolskog i školskog sustava Drniša.

Cilj vježbe je bio provjeriti djelovanje djelatnika dječjeg vrtića, odgovornih osoba u ustanovi i djece kod potresa. Vježba je organizirana temeljem Naputka Ministarstva znanosti i obrazovanja iz veljače 2021.godine.

Prema dogovorenom scenariju vježbe, u 13 sati došlo je do snažnog podrhtavanja na širem području Drniša. Djelatnici su poduzeli sve potrebne radnje zaštite djece i zaposlenika te započeli evakuaciju iz objekta sukladno postojećem Planu evakuacije Dječjeg vrtića Drniš. Za manje od 3 minute, sva djeca i zaposlenici ustanove uspješno su evakuirani iz zgrade dječjeg vrtića.

Prethodno održavanju vježbe, predškolci Dječjeg vrtića Drniš poslušali su predavanje koje je održala gđa. Ivona Slavica iz Službe civilne zaštite Šibenik te pogledali edukativni film o načinima postupanja u slučaju potresa.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!