14. lipanj - Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Objavljeno u Novosti

U petak, 11. lipnja, u Dječjem vrtiću Drniš obilježio se Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Po prvi put u Hrvatskoj ta se manifestacija održala u vrtiću, a događaju je prisustvovala ravnateljica Zavoda za transfuzijsku medicinu doc.prim.dr.sc. Irena Jukić sa svojim timom, koja je u govoru istaknula važnost darivanja krvi, te kako na taj način činimo nešto izvanredno veliko – pomažemo nekome tko nam nikada neće moći uzvratiti. Iskazala je posebnu radost što se manifestacija obilježila u njenom rodnom kraju. Ravnateljica Niveska Vlaić je toplim riječima pozdravila prisutne.

Također, na događanju su bili prisutni gosti iz Hrvatskog Crvenog križa: Božica Bortek, voditeljica odjela dobrovoljnih darivatelja, Bojan Mamula, stručni suradnik u odjelu za darivatelje, Tonka Mikulandra, ravnateljica Društva Crvenog križa Šibensko-kninske županije, te ravnateljica drniškog Crvenog križa Vinka Badžim.

Svojim dolaskom počastili su nas i dobrovoljni darivatelji Ivan Čulo, član predsjedništva Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Grada Zagreba, te Hrvoje Tomić i Tomislav Ožegović, drniški davatelji. Ukupno su dali 300 doza dragocjene krvi.

Sudjelovalo je više od stotinu djece, koja su sa svojim odgojiteljicama pripremili različite plakate, materijale i likovne radove kojima su obilježili ovaj dan. Upriličene su aktivnosti na dvorištu, a sva su djeca dobila prigodne darove.

Na poseban način se zahvaljujemo brojnim sponzorima, koji su od srca podržali ovaj događaj i omogućili da upriličimo obilježavanje Svjetskog dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Dječjem vrtiću Drniš. To su: Atlantic grupa, restoran "Kod Tome", slastičarnica "Dalmacija", "Drniš commerce", stolarija "Ćurković", P.T.O. Puljić i hotel "Park".

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!