Snimljen edukativni film u Drinovcima

Objavljeno u Novosti

Hrvatski zavod za javno zdravstvo snimio je, u sklopu Nacionalnog programa Zubna putovnica i programa nadziranog četkanja zubi u vrtićima i školama, edukativni film na temu "Nadzirano četkanje zubi u vrtićima i školama" za provoditelje programskih aktivnosti iz odgojno-obrazovnih i zdravstvenih ustanova, u našem novom vrtiću u Drinovcima.

Svrha i cilj filma je usvajanje znanja o prevenciji karijesa, pravilnoj praksi četkanja zubi u vrtićima i školama prema nacionalnim standardima i pravilnoj prehrani.

Tim povodom posjetili su nas predstavnica ministarstva zdravstva dr. sc. Anka Jurišić Kvesić, dr. med. dent., predsjednica Nacionalnog povjerenstva za dentalnu medicinu Ministarstva zdravstva i savjetnica ministra zdravstva za dentalnu medicinu, koja je naglasila važnost nastavka provedbe nacionalnog programa i aktivnosti koje doprinose prevenciji karijesa, te voditeljica odjela za zaštitu i liječenje usta i zubi mr. sc. Marijana Radić Vuleta, dr. med. dent. iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zdravstvena voditeljica
Josipa Sunara Beader, mag.med.techn.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!