Djeca iz Dječjeg vrtića Drniš uključila se u obilježavanje "Svjetskog dana srca"

Objavljeno u Novosti

Svjetski dan srca je godišnji događaj koji se održava na dan 29. rujna.

Dječji vrtić ustanova je koja za cilj ima biti kvalitetna podrška roditeljima u odgoju i obrazovanju njihovih najmlađih članova. Kroz razne programe i projekte učimo djecu na zdrav stil življenja: pravilnu prehranu, tjelesnu aktivnost, brigu za svoje zdravlje.

Ove godine po prvi put dvije odgojne skupine uključile su se u obilježavanje "Svjetskog dana srca".

Djeca iz odgojne skupine Sovice kroz jutarnje vježbe sa svojom odgojiteljicom "osluškivala su kako njihovo srce kuca", (pomoću prstića na vratu), bilo je zanimljivih izjava: "srce je u drobu; srce je tu da možemo hodati; srce služi da nekoga volimo; srce služi da kuca; nakon vježbanja moje srce prebrzo kuca;". Zdravstvena voditeljica donijela je u skupinu stetoskop kako bi djeca stvarno mogla čuti kako njihovo srce kuca što je izazvalo pravo oduševljenje među djecom.

U odgojnoj skupini Loptice djeca su o srcu razgovarala kao organu kojim se voli. I kroz pjesmicu su doznali "kada i zašto nepravda srce boli". I oni su imali ponešto za reći. Najuzbudljiviji dio bio im je dolazak naše zdravstvene voditeljice i osluškivanje otkucaja srca preko stetoskopa.

Pratite nas na Facebook-u i Twitter-u!